środa, 16 lipca 2014

Do rondla z grubym dnem wlać 2 łyżki oleju (najlepiej po suszonych pomidorach, ponieważ jest kwaskowa), dodać 2 szklanki młodego szpinaku. W trakcie smażenia pociąć trochę nożyczkami liście na mniejsze kawałki i dodać 2 małe krojone cebulki dymki, ząbek czosnku, ciecierzycę, pieprz cayenne, sól i pieprz. Całość gotować ok 5 – 7 minut.
Podawać z gotowanymi szparagami polanymi oliwą z oliwek najlepiej Santini (która jest doskonała i ostra) i sałatką szpinakową. Smacznego.

Składniki:

  • 230 gr gotowanej ciecierzycy ( lub jedną puszkę) ,
  • 2 łyżki oleju,
  • 2 szkl młodego szpinaku,
  • 2 małe dymki,
  • ząbek czosnku,
  • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne,
  • 1/4 łyżeczki morskiej soli.
2014-05-24 19.15.08

0 komentarze :

Prześlij komentarz