wtorek, 22 sierpnia 2017

Espresso! 

Napój bogów, którego obecnie nie piję. Zamiast kofeiny funduję sobie świeże soki z wyciskarki. Dziś w wersji niełączonej. Piękne kolory, smak a nade wszystko świadomość ich dobroczynnego działania sprawiają, że chce się ich więcej i więcej.
Ogórek, pomidor, burak i liście zielonego, liściastego buraka bietola mam z własnego ogrodu. Mniam....





Składniki:

  • 2 pomidory, 
  • 2 jabłka, 
  • 6 liści buraka liściastego bietola, 
  • 2 ogórki, 
  • 2 buraki.

Sposób przygotowania:


Obrać ze skórki tylko buraki, pozostałe warzywa umyć i wycisnąć w wyciskarce.


Bietola ma liście przez całe lato. Ścinane odrastają. Można wyciskać z nich sok ale smakują też na ciepło przyrządzane jak szpinak.



Tagged: ,

0 komentarze :

Prześlij komentarz