Są dni, kiedy zdarza mi się od rana zaszaleć i zjeść słodkie rogaliki (na przykład we Włoszech, no bo któż mógłby się im oprzeć- przepis już wkrótce:)) i są dni - na szczęście tych jest więcej- kiedy pilnuję składu każdego jedzonego kęsa. Liczy się tylko skład i działanie na mój organizm. Przecież wierzę, że jestem tym co jem, dlatego nie smak jest najważniejszy, lecz korzyści dla organizmu. Zawartość energii w pożywieniu surowym jest zdecydowanie większa niż w przetworzonym, więc powinniśmy jeść jak najczęściej posiłki surowe. Zaczynam tryskać tą energią, więc biegnę sprzątać gabinet, bo on na to dawno już czeka:)
Składniki na 1 porcję:
2 łyżki płatków owsianych ( oczywiście nie błyskawicznych)
4 łyżki zimnej wody
1/2 avocado
1/4 banana
1 łyżka zarodków pszennych
1 łyżeczka śmietanki kokosowej
Sposób przygotowania:
Wieczorem zalać 2 łyżki płatków zimną wodą. Rano dołożyć do nich 1/2 rozgniecionego avocado, kilka plasterków banana, posypać zarodkami pszennymi i dodać śmietankę kokosową. Jeśli chcesz możesz wszystko razem wymieszać.
2 łyżki płatków owsianych ( oczywiście nie błyskawicznych)
4 łyżki zimnej wody
1/2 avocado
1/4 banana
1 łyżka zarodków pszennych
1 łyżeczka śmietanki kokosowej
Sposób przygotowania:
Wieczorem zalać 2 łyżki płatków zimną wodą. Rano dołożyć do nich 1/2 rozgniecionego avocado, kilka plasterków banana, posypać zarodkami pszennymi i dodać śmietankę kokosową. Jeśli chcesz możesz wszystko razem wymieszać.
0 komentarze :
Prześlij komentarz