Propozycja śniadania, które zaopatrzy nas w niezbędne witaminy, minerały oraz białko.
Nie wymaga wiele pracy ani czasu a dostarcza energii i potrzebnych składników na wiele godzin.
Pamiętajcie koniecznie o dodaniu do koktajlu oleju kokosowego, ghee lub doskonałej jakości oliwy.
Tłuszcze zawierające średnie (masło kokosowe) i ewentualnie krótkie (ghee) łańcuchy kwasów tłuszczowych zapewniają prawidłowe odżywienie mózgu, wystarczy kilka tygodni, aby poczuć różnicę. Lepsza pamięć, zwiększona koncentracja, spokojny sen, więcej energii w ciągu dnia to tylko zaledwie kilka korzyści płynących z takiego śniadania. Co ci szkodzi? Spróbuj!
Przepis
Składniki na 2 osoby:
Sposób przygotowania:
Avocado, seler, obraną pomarańczę, cukinię, zieleninę, kiszone pomidory lub ogórki i dużą łyżkę oleju kokosowego ( ghee, oliwy) zmiksować w blenderze. Wyłożyć na talerz i posypać czarnym sezamem (lub innymi drobnymi nasionkami).
Tuńczyka wyłożyć ze słoika na sito, a następnie przełożyć na talerz i polać świeżą oliwą ( ja używam Santini) oraz posypać cebulą i sezamem.
Nie wymaga wiele pracy ani czasu a dostarcza energii i potrzebnych składników na wiele godzin.
Pamiętajcie koniecznie o dodaniu do koktajlu oleju kokosowego, ghee lub doskonałej jakości oliwy.
Tłuszcze zawierające średnie (masło kokosowe) i ewentualnie krótkie (ghee) łańcuchy kwasów tłuszczowych zapewniają prawidłowe odżywienie mózgu, wystarczy kilka tygodni, aby poczuć różnicę. Lepsza pamięć, zwiększona koncentracja, spokojny sen, więcej energii w ciągu dnia to tylko zaledwie kilka korzyści płynących z takiego śniadania. Co ci szkodzi? Spróbuj!
Przepis
Składniki na 2 osoby:
- 1 avocado
- kawałek selera naciowy
- 1 czerwona pomarańcza
- cukinia wielkości banana
- pół szklanki natki pietruszki
- garść koperku, rukoli i sałaty
- 3 kiszone pomidory lub ogórki
- 2 łyżki oliwy lub oleju kokosowego (jeśli nie masz nietolerancji)
- cebula
- łyżeczka czarnego sezamu
- 100 g tuńczyka
Sposób przygotowania:
Avocado, seler, obraną pomarańczę, cukinię, zieleninę, kiszone pomidory lub ogórki i dużą łyżkę oleju kokosowego ( ghee, oliwy) zmiksować w blenderze. Wyłożyć na talerz i posypać czarnym sezamem (lub innymi drobnymi nasionkami).
Tuńczyka wyłożyć ze słoika na sito, a następnie przełożyć na talerz i polać świeżą oliwą ( ja używam Santini) oraz posypać cebulą i sezamem.
0 komentarze :
Prześlij komentarz