Słońce świeci i czuję, że muszę tego poranka zjeść lekkie, energetyzujące śniadanie na tarasie. Biorę świeże kiełki, kawałek młodej marchewki i avocado. Kilka chwil w kuchni i śniadanie jest gotowe. Przyprawą będą letnie promienie i powiew wiatru. Zapowiada się dobry dzień...
Składniki na 1 porcję:
garść kiełków z fasoli mung i trochę mniej z rzepy ( lub rzodkiewki )
1/4 avocado
1/2 ogórka świeżego
1/2 młodej marchewki
1 łyżeczka namoczonych wcześniej pestek z dyni
1 łyżka oleju lnianego ( najlepiej najwyższej jakości)
4 liski bazylii do przybrania
Sposób przygotowania:
Kładziemy na talerz kiełki, dodajemy krojone avocado, pestki dyni, dekorujemy paskami z ogórka, plasterkami marchwi i listkami bazylii. Całość polewamy łyżką oleju lnianego.
Składniki na 1 porcję:
garść kiełków z fasoli mung i trochę mniej z rzepy ( lub rzodkiewki )
1/4 avocado
1/2 ogórka świeżego
1/2 młodej marchewki
1 łyżeczka namoczonych wcześniej pestek z dyni
1 łyżka oleju lnianego ( najlepiej najwyższej jakości)
4 liski bazylii do przybrania
Sposób przygotowania:
Kładziemy na talerz kiełki, dodajemy krojone avocado, pestki dyni, dekorujemy paskami z ogórka, plasterkami marchwi i listkami bazylii. Całość polewamy łyżką oleju lnianego.
0 komentarze :
Prześlij komentarz