Do rondla z grubym dnem wlać 2 łyżki
oleju (najlepiej po suszonych pomidorach, ponieważ jest kwaskowa),
dodać 2 szklanki młodego szpinaku. W trakcie smażenia pociąć trochę
nożyczkami liście na mniejsze kawałki i dodać 2 małe krojone cebulki
dymki, ząbek czosnku, ciecierzycę, pieprz cayenne, sól i pieprz. Całość
gotować ok 5 – 7 minut.
Podawać z gotowanymi szparagami polanymi
oliwą z oliwek najlepiej Santini (która jest doskonała i ostra) i
sałatką szpinakową. Smacznego.
Składniki:
- 230 gr gotowanej ciecierzycy ( lub jedną puszkę) ,
- 2 łyżki oleju,
- 2 szkl młodego szpinaku,
- 2 małe dymki,
- ząbek czosnku,
- 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne,
- 1/4 łyżeczki morskiej soli.
0 komentarze :
Prześlij komentarz