środa, 4 lutego 2015

Kiedy wpadam do domu po porannej jodze, jestem już tak głodna, że nie mogę się doczekać momentu poczucia pierwszego kęsa w ustach. Przygotowuję śniadanie tak prędko, że mogłabym ścigać się o palmę pierwszeństwa z kimkolwiek. Dzisiaj trwało to dosłownie chwilkę. Sałata, avocado, kiełki, kilka dodatków i talerz kusił swoimi kolorami tak mocno, że dostałam ślinotoku:) Oczywiście jadłam dziesięć razy wolniej niż robiłam sałatkę, pamiętając o zasadzie "im dłużej żujesz, tym dłużej żyjesz"


Składniki na 1 porcję:

  • 5- 6 liści sałaty masłowej
  • pół dojrzałego avocado
  • 1 łyżka kiełków z fasoli mung ( lub innych)
  • kilka gałązek zielonej pietruszki
  • 1/2 oleju kokosowego bio
  • 1 łyżka oliwy (Santini)
  • 2 łyżeczki sera kokosowego
  • świeżo mielona sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Porwij ręką sałatę na mniejsze kawałki i nałóż na nią pozostałe składniki. Całość polej oliwą najwyższej jakości (gdyż twoje zdrowie jest najważniejsze) i posyp solą i pieprzem do smaku.

Tagged:

0 komentarze :

Prześlij komentarz